Energia- ja ressursiaudit ning investeerimistoetus

Energex on teostamas või lõpetanud energia- ja ressursiauditeid järgmiste tööstussektorite ettevõtetele: puit ja mööbel, toit (sh kalatööstus), paber, nafta ja gaas, ehitusmaterjalid ja tsement, kaevandamine, metall, plastik, kemikaalid, masinatööstus.

Tänaseks on valminud juba 12 auditit ning kohe valmimas veel mitmeid. Sellest, mis on energia- ja ressursiaudit, saad lugeda meie teenuste alt.

15. augustil 2018 avati uus ettevõtte ressursitõhususe investeeringute toetusvoor, kust tööstusettevõtted saavad taotleda toetust kuni 2 miljonit eurot ettevõtte kohta ja kuni 50% koguinvesteeringust.

Käesolev taotlusvoor, kus auditeeritud töötleva tööstuse ettevõtete investeerimisprojektidele jagatakse 35+10 miljonit eurot, kestab kuni 30.06.2019 ning kõik tingimustele vastavad taotlused rahastatakse nende esitamise järjekorras kuni raha otsalõppemiseni. Rohkem infot toetuste kohta: https://kik.ee/et/toetatav-tegevus/ettevotete-ressursitohusus/

Tänaseks oleme antud toetusmeetmest tööstustel aidanud saada positiivse otsuse 1,5 miljoni € toetuste kohta kokku 8,4 miljoni € suurustele investeeringutele. Vastavalt meetme tingimustele on kõigi soetatavate seadmete jaoks kohustuslik läbi viia hanked. Hangetega läbiviimisega võib alustada kohe peale taotluse esitamist – sel juhul on toetuse saamise korral kõik tehtud kulutused abikõlblikud. Et ettevõtete elu lihtsamaks teha, viime nende eest läbi ka hanked ning aruandluse. Samuti oleme kliendile teostamas projekteerimisel ja tarnimisel omanikuinseneri teenust ehk tellija nimel kontrollimas, et tööd õigesti ellu viidaks ning vastaksid sellele, mis lepingus ja pakkumises lubatud. Seega võtame endale vastutuse kõige eest, mis toetusprojektiga on seotud!

Kui soovid oma ettevõttele tellida ressursiauditit, investeerimistoetuse taotlemist, hangete läbiviimist, omanikuinseneri teenust või toetuse aruandlust, kirjuta leo.rummel [at] energex.ee!